Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Interlude

Logo https://stories.scrollytelling.io/interlude

Voor veel ouderen is verhuizen naar een verzorgingstehuis een grote stap, waarbij de regie over het eigen leven op het spel komt te staan. ‘Interlude' is ontworpen om de overstap te verlichten.

Naar boven

Persoonlijke gewoontes
Een gevoel van autonomie en een vertrouwde leefomgeving zijn de basis voor zorg die aangepast is op de persoonlijke gewoontes van ouderen. Steeds meer verzorgingstehuizen passen hun aanbod daarop aan. Interlude helpt de wensen van ouderen in kaart te brengen voor familieleden en verzorgers met een gelaagd document van ieder individu.

Naar boven

Gezamenlijk project
Ieder Interlude-account is een gezamenlijk project dat familie, vrienden en andere mantelzorgers betrekt. Zij voeren aan de hand van de vragen in de app gesprekken met de oudere. Toegankelijke videotechniek maakt het makkelijk deze gesprekken direct vast te leggen in een online account. Daar geven de gesprekken, samen met de gebruikelijke intakeformulieren, een breed plaatje dat recht doet aan individuele gewoontes en uiteenlopende persoonlijkheden.

Naar boven

Naar boven

Gesprekken opnemen
Op een smartphone of tablet kan iedere gebruiker gemakkelijk nieuwe video’s opnemen over zorgvuldig uitgekozen onderwerpen. Zo ontstaat er een mozaïek van korte interviews die verzorgers snel inzicht geeft in de persoonlijke gewoontes en voorkeuren van de oudere.

Naar boven

Interviews
Een selectie van vragen geeft een kader om over gewoontes, rituelen en persoonlijke wensen te praten die anders misschien lang onbesproken blijven.

Naar bovenDe overstap
Met een Interlude-profiel op zak heb je een document waarmee je het gesprek over persoonlijke voorkeuren aan kan gaan met een verzorgingstehuis en toekomstige verzorgers.

Naar boven

Website
Via de website van Interlude hebben gebruikers eenvoudig toegang tot al hun opgenomen gesprekken.

Naar boven

Gebruikers
Alle betrokken verzorgers, vrienden en familieleden krijgen een persoonlijk profiel, waarmee verzorgers makkelijk inzicht krijgen in familierelaties en het sociale netwerk rondom een oudere.

Naar boven

Hoe werkt het?
In het eenvoudige websitemenu kunnen alle betrokken gebruikers gesprekken terugkijken en nieuwe gesprekleiders toevoegen.

Naar boven

De mobiele app
Op smartphone en tablet heb je hetzelfde overzicht en dezelfde functionaliteiten als op de website. Zie hier hoe eenvoudig en overzichtelijk de app werkt.

Naar boven

Interlude combineert toegankelijke techniek met de wens van zoveel ouderen om op een waardige manier de overstap naar een verzorgingstehuis te maken en in een betrouwbare leefomgeving de eigen regie te behouden als het lichaam niet meer meewerkt. Interlude verbindt ouderen en hun familieleden, vrienden en mantelzorgers met toekomstige verzorgers en verplegers, en maakt daarmee persoonlijke zorg voor iedereen makkelijker.

Naar boven

Website credits
Interlude Concept - Tess Janse

Vragenlijst ontwikkeld in samenwerking met Marian Waanders
Grafisch ontwerp - Ward Goes
Tekst - Mathijs Boom en Tess Janse
Interactieve website via Scrollytelling

Naar boven

Video credits

Oma - Anne Janse
Kleinzoon en voice-over - Bob Aronds
Klantadviseur - Rob Boom

Productie en regie - Tess Janse
Opnameleider - Bob Aronds
Cameraman - Casper Boom
Productie en geluid - Hidde Aronds
Montage - Tess Janse
Tekst - Sharah van Veelen
Kleurcorrectie - Casper Boom

Naar boven

Meer interesse? 
Neem contact op met Tess of volg Interlude voor de ontwikkelingen op Facebook.

Tess Janse
[email protected]
+31(6)24327128

Facebook

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan